Да преборим глада!

20 идеи за клубни проекти „Как да облекчим глада”

1.         Спонсорирайте акция за попълване на запасите в Обществена хранителна банка.

2.         Сформирайте доброволчески екип ,който да доставя топла храна на възрастни хора по домовете им.

3.         Организирайте програма за здравословно хранене в местните училища с цел образователна дейност,включваща лекции,шоу кукинг,конкурс по готварство  за здравословни ястия и др.

4.         Подсигурете и раздайте храна на социално слаби  семейства.

5.         Раздавайте храна в социални кухни на бездомните.

6.         "Осиновете " семейства,които изпитват  затруднения в изхранването си".

7.         Може да се включите в инициативата м/у Червеният Кръст и АЛК  "Да облекчим глада", като се включите в графика на БЧК за раздаване  на хранителни продукти на социално слаби хора по списъци от местните кметства. За повече информация посетете www.lions.bg

8.         Организирайте Лайънс шествия под наслов " Да облекчим глада на децата  " за да набирате храна за детски домове или убежища за бежанци

9.         Направете пакети с храна, предназначена за деца сираци, които периодично ( не само около Коледа) да се раздават в сиропиталищата

10.       Партнирайте си с други Организации (АЛК има подписан договор за сътрудничество с БЧК) от Вашата Общност, за създаването на програма за реципрочна кухня, домакинствана от различните партньори, предназначена за хора в моментна нужда от храна.

11.       Партнирайте  си с местните ресторанти и хранителни борси, от които може да получавате периодично прясна хран, свежи плодове и зеленчуци, които да предоставяте на жени и деца, пребиваващи в убежища.

12.       Създайте готварска книга с лесни рецепти за деца и възрастни.

13.       Създайте кооперация със съществуващи борси за храни, от където да получавате храни безплатно или на много ниски цени срещу доброволчески труд от страна на Лайънс членовете.

14.       Инициирайте и съдействате за изграждането на обществена градина за плодове и зеленчуци, от която да се доставят безплатни или евтини продукти за хора в неравностойно социално положение.

15.       Събирайте детски храни за помощ на майки в неравностойно положение.

16.       Организирайте събирането и раздаването на  здравословни сандвичи, снаксове и др. за социално слаби ученици и такива, които участват до късно в училищни занятия.

17.       Разработете заедно с експерти по храненето програма за здравословно хранене, която да се изнася в началните училища.

18.       Подсигурете ябълки или други плодове като здравословни снаксове за болни деца.

19.       Подсигурете подходящ транспорт на възрастни хора, за да могат да си пазаруват храна.    

20.       Подсигурете събития от рода на "хлебните къщи", където деца с увреждания да месят хляб, който да се продава след изпичането му. (За повече информация потърсете Деляна Лукова, президент на ЛК Филипополис - 0887271712).

Изтегли брошура в PDF формат!

Коментари (0)

Вашият коментар :