Отчет за дейността на ЛК Пловдив - Филипополис

Първо полугодие на 2013/2014 г.

Септември 2013 г.

 

1. Дарихме 90 раници, тетрадки, химикали и бележници на сираци от Дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович“ в Пловдив, за първия учебен ден. Пособията са на стойност 625 лв.

2. Лайънс клуб Филипополис е партньор по Национален проект „Съседска градинка“ в един от големите райони в града. Проектът е на стойност 10 хиляди лева, реализиран съвместно с кметството. Засадихме сини и жълти цветя, които оформят логото на Лайънс движението. Градинката се намира до Лайънс парка, който клуба създаде миналата година.

 

Октомври 2013 г.

 

1. За Деня на белия бастун, направихме дарение на Регионалната организация на Съюза на слепите – 56 сгъваеми стола, необходими за залата за културни прояви. Средствата в размер на 700 лв. бяха събрани на специално организирано от клуба Хелоуин-парти. Членовете на клуба и гостите на партито проявиха кулинарните си умения.

 

2. За Международния ден за борба с глада, заедно с Български червен кръст Пловдив, организирахме ритуално месене на хляб. В акцията под мотото „Хляб за промяна“ участваха българи, турци, арменци и евреи – част от мултиетническия ни град. Всеки представи традиционния за етноса си хляб, който бе раздаден на социално слаби граждани.

 

3. Сключихме споразумение с Български червен кръст за изграждане на първата в Пловдив „Хлебна къща“ за терапия на хора с увреждания и социално слаби. Проектът се реализира по инициатива на Международния комитет на самодейните средища.

 

4. Членове на клуба дариха добровелен труд за раздаване на хранителни пакети по Програмата за итервенционните запаиси за социално слаби от Европейския съюз.

 

 

Ноември 2013 г.

 

1. За сплотяване на клуба реализирахме обучение по Метода на Тони Бюзън – Карти на ума.

 

2. Клубът дари 120 пакета с храни за деца от Лагера за бежанци от Сирия в гр. Харманли.

 

 

Декември 2013 г.

 

1. Участвахме в Коледната кампания на Български червен кръст – Кутии на приятелството. Акцията бе да се осигурят подаръци за децата от пловдивски болници, които няма да се приберат вкъщи за празниците. Кутиите бяха раздадени в дните преди Рождество.

 

2. Закупихме материали за изработка на коледни картички на партньори и дарители на клуба. Картичките бяха направени от деца – сираци.

Коментари (0)

Вашият коментар :