Отчет на ЛК Евридика - Пловдив за 2013-2014 г.

                                                                               Отчет

                                              за дейността на ЛК Евридика за 2013/2014 година

                                  от Деяна Стаматова Президент за настоящата Лайънс година

Като Президент на клуба, през тази отчетна Лайънс година с гордост мога да заявя , че клубът работи изключително добре по много проекти на Lions international, важни за обществеността. Клубът е станал важна част от живота за всяка една от нас. Приятелска, топла и задружна атмосфера, дух на сътрудничество и взаимопомощ, това е двигателя и ключа към добрите резултати и високите постижения в дейността на ЛК ”Евридика”.

Клубът си партнира от няколко години с Дом за изоставени деца ”Олга Скобелева”. Държавната инициатива за закриването на специализираните институции за деца, наложи извеждането на децата в домове от семеен тип, които бяха изцяло ремонтирани и обзаведени с дарителски средства. За целта нашият клуб организира Рок парти по случай рождения ден на „Евридика”.На рок партито имахме много гости от други Лайънс клубове, местния бизнес, приятели на клуба, както и кмета на район Централен, госпожа Райна Петрова. Със събраните средства на стойност 4 000 лв, беше закупено кухненско обзавеждане и мебели за спалните помещения в новия дом от семеен тип, в който вече живея 6 момичета. Посещаваме децата от дома на всички техни чествания и тържества.

Месец октомври , беше месеца посветен на Световния ден на белия бастун. Организирахме мащабни акции със съдействието на местните кметства, и раздадохме в три големи района на града диоптрични очила. Общо 360 възрастни хора, пенсионери, крайно нуждаещи се, инвалиди, посочени от социалните служби на районните кметства получиха чифт диоптрични очила след компетентна консултация с нашата лайънс приятелка Силвия Налбантова.

За втора поредна година на връх Игнажден, дамите от Евридика, като добри полазници стоплиха сърцата на 20 семейства от район Тракия живеещи в крайна бедност, като отделиха време да посетят домовете им, и да ги дарят с пакет празнични храни и да поговорят за техните нужди и проблеми.

Активно се включихме в инициативата на БЧК „Дари коледен подарък на децата в болнични заведения по Коледа”.

Изключително важно събитие за дамите от клуба беше подписването на TWINNING договор с лайънс дамите от Eskisehir Koprubasi Турция. Основната цел на двата клуба е да работим заедно за задълбочаване на разбирателството между народите и за запазването на мира, приятелството и взаимното уважение.Поставихме началото на едно сътрудничество и ни очакват още много срещи и съвместно добротворство. Заминаването ни за Eskisehir вече е в проект и септември месец предвиждаме съвместна лайънс акция с новите ни приятели.

Световната обедна Lions щафета отбелязахме с редица мероприятия. Закупихме декоративна растителност, която засадихме заедно с кмета на район Тракия г-н Костадин Димитров и lions приятели от другите клубове от града и оформихме наша Lions градина в парка пред паметника на хан Крум. Щафетата продължихме и с откриването на велосезона в града, където дамите ЛК”Евридика” по покана на кмета Костадин Димитров, бяха официални участници във велошествието оглавявано от зам.министъра на младежта и спорта Данчо Йовчев. Участвахме в организираните сътезания с два отбора, на велосипеди и велотриколки за деца със специализирани нужди . В отбора с триколките участваха и деца от Дома за деца с тежки увреждания, за които дамите бяха осигурили специализирани велосипеди. Tимът на ЛК „Евридика” получи наградата за най-атрактивен отбор. Снимка с нашите триколколки обикаля световните lions страници, като най-добра тема на обедната лайънс щафета, това е темата с която нашите приятели от ЛК”Филиполполис” получиха призвание за победители. За осигуряването на триколките искам да изкажа своята и на клуба благодарност на нашата lions приятелка Петя Димитрова.

Всяка година подпомагаме по един наш съгражданин в нужда. Тази година по предложения на нашата лъвица Мая Атанасова, ще дарим средствая за месечната рехабилитация на петгодишния Божидар, страдащ от церибрална парализа


 

С голям успех премина и образователната ни инициатива по повод деня на славянската писменост „Нарисувай живота с букви”. Съвместно с арт организацията „Младежта в развитие” дадохме възможност на стотици деца да изрисуват любимите си буквички в картини. В центъра на града, с много настроение, песни, лакомства и забавления, се родиха много добри творения. Изграждайки творческите работилници с наситено присъствие на Lions символи, направихме още по-популярно Лайънс движението в нашия град. За добрата организация на мероприятието, помогнаха много активно новите пловдивски лъвчета. Едно голямо „благодаря”.

Заедно с ЛК”Пловдив”, ЛК”Филипополис” организираме провеждането на Втори национален турнир по адаптиран крикет, който ще се състой на 7 юни 2014г.Това беше и общата кауза, която защитихме на Пролетна маскаРадост. Дамите от Евридика показаха уникални и оригинални маскарадни костюми.

През настоящата година редиците на клуба се попълниха с нови членове, които посрещнахме със запомнящи се тържества. През месец октомври към нас се присъедини Диана Крекманска, която като досегашен наблюдател участваше активно във всички мероприятия на клуба. През месец април семейството на Евридика Лайънс се увеличи с още един член – Дорина Дечева, която с активната си дейност като наблюдател, доказа отдадеността си на идеите на Лайънс движението.

През цялата Лайънс година работихме за укрепване на сътрудничеството с другите два lions клуба в града, както и с други хуманитарни организации Round Table 3, Ротари, Зонта, посещаваме техни акции и мероприятия. Участвахме активно и в мероприятията на Дистрикт кабинета- конференции, общо събрание и зимен празник, ден на Лайънс в ООН.

За сплотяване на колектива, наред с официалните редовни срещи, проведохме и редица неформални срещи. Традиция в клуба е да празнуваме заедно рождените си дни . Заедно честваме традиционните български празници- Национални празник 3-ти март, Лазаров ден, Трифон Зарезан. Посетихме няколко театрални постановки в клуб „Библиотеката”, концерти. Нашата лъвица доц.Христина Колева ни изнесе беседа на тема „Щастието в мен.” Заедно бяхме на дегустация във ВИ”Драгомир”.

Вече подготвяме мероприятията за предстоящия месец юни.......... To be continued

 

 



С поздрав: Деяна Стаматова

Коментари (0)

Вашият коментар :