Донесохме усмивка, нежност и топлина за Коледа!

За ЛК „Филипополис „ вече е традиция през месец декември да инициира редица мероприятия с идеята да дари надежда за здраве, радост и топл

За ЛК „Филипополис „ вече е традиция  през месец декември да инициира редица  мероприятия с идеята да дари надежда за здраве, радост и топлина  на децата в неравностойно положение Много от тях никога не са усещали домашния уют, с който сме свикнали да свързваме Бъдни вечер и Коледа. След проведената мащабна акция на Дистрикт 130- България, МЕТРО и трите пловдивски Лайънс клубове на 12 и 13.12.2014г., ЛК „Филипополис“  организира и коледно празненство  на 19.12.14 година  в Дом за деца „Кн. Мария Луиза“. Донесохме усмивка за обитателите на дома със специално подготвени от членовете на клуба и приятели подаръци, които бяха поднесени на организиран за повода празник, съпроводен с песни и танци.

Навръх Игнажден лъвовете от "Филипополис" и Лео клуба зарадваха малките пациенти от детското отделение в МБАЛ „Св. Мина“ , които останаха в болничните легла за празниците. Като пратеници на Дядо Коледа, те пристигнаха с пълни чували  подаръци и лакомства за всяко дете. Лъвчетата  от ЛЕО  клуб „Пловдив“изработиха картички с послание за Коледа  за бързо оздравяване и сбъднати мечти. Не стигат думите  за да се опишат  чувствата,  които се породиха при посрещането ни - едно момиченце с тъга на лицето показа ръчичката  си, от която са махнали абоката и вече го изписват, но то не иска да се разделя с  нас. Това ни дава сили да продължим проекта ни „Усмихни се“ в детското отделение, защото той не само разнообразява времето и обучава малките пациенти, а посява доброта, любов и надежда. Радостни сме, че социалният ни проект е насочен към децата на Пловдив.   

Нашият клуб и лъвчетета  за поредна година се включи в инициативата– „Кутия на приятелството“ на БЧК, насочена към малчуганите, които няма да могат да прекарат най светлите празници у дома. Подготвихме   празнични пакети, към които  прикрепихме  писмо с пожелание  и в навечерието на Коледа тези подаръци достигнаха до децата в болничните заведения в Пловдив чрез доброволците на БЧК.

Всички хуманни инициативи в навечерието на Коледа ни накараха да повярваме , че всички  заедно   можем да  направим  повече деца щастливи , за да има повече усмивки!

 

Коментари (0)

Вашият коментар :