Лайънс клуб Филипополис раздаде креативни игри на 44 детски градини в град Пловдив

На 14.01.2015г "Лайънс клуб Филипополис" и фирма Илинор успешно завършиха съвместната си инициатива „Децата на Пловдив – ръка за ръка“, която стартира през месец октомври 2014г. За втора поредна година децата от големите групи на детските градини в града ни ръчно изработват коледни картички, като средствата от продажбата им се връщат при децата под формата на немските занимателни игри ХАБА. Те позволят на малчуганите да развият не само концентрация, наблюдателност и памет, а и въображение, съобразителност и бърза реакция. Не на последно място задачите развиват и фината моторика.

Първи получиха  комплекта игри ХАБА, възпитаниците на ЦДГ "Елица", където има най-много деца със специални образователни потребности. На празненството присъстваха представители на общинската администрация, водени от кмета на район „Западен“ г-н Димитър Колев. Децата посрещнаха гостите с музикално изпълнение и стихотворения.  Така "Лайънс клуб Филипополис" се включи в Специалната седмица на празнуване и услуги Service Worldwide, в която се участваха не само всички членове на клуба, но събитието предизвика огромен обществен интерес и бе отразено в редица регионални и национални медии. 

"Искам да изкажа огромната си благодарност към всички фирми и организации които се включиха в подкрепата на малките творци и посланията върху картичките, създадени от тях. Всичките 1150 картички бяха изработени от децата на 44 забавачки и се разпродадоха с предварителните заявки на фирмите. Вярвам, че и тази година инициативата ще продължи с много по-голямо участие както от страна на детските градини, така и от страна на дарителите“ , отправи благодарност президентът на "Лайънс Филипополис" Анета Попова. 

Коментари (0)

Вашият коментар :