ОТЧЕТ за дейността на Лайънс клубовете от зона Югоизток за периода юли-декември 2014г.

В зона „Югоизток” попадат лайънс клубовете от Смолян, Кърджали, Хасково и Свиленград.

През отчетния период дейността на клубовете в зоната е наситена с много мероприятия, изпълнени с добротворство и подчинени на лъвския девиз.

През първото полугодие на настоящата лайънс година новите ръководства на клубовете с огромно желание претворяваха всяка една инициатива в реалност.

Лайънс клуб Смолян започна изграждането на втори етап от парка за отдих в Дома за стари хора в с.Фатово, Община Смолян.Със средства, събрани от членовете на клуба се изгражда алея, беседка и чешма.Направено е дарение на моторна косачка за поддържане на парка.

На клуба гостуват четирима членове от клуба-чартьор ЛК Кьонингщайн,Германия с цел за се запознаят с дейността на клуба през последните 5 години и благотворителните инициативи, които са спонсорирали.

В началото на сезона Лайънс клуб Кърджали проведе 8-то Национално състезание по риболов, приключило с пикник в приятелска обстановка.

На 08.11.2014г. в хотелски комплекс „Арпезос” ЛК Кърджали организира и проведе Детски Лайънс тенис турнир за втора поредна година.

В надпреварата взеха участие 40 деца от различни възрастови групи.Турнирът приключи с огромна торта и сувенири с логото на Лайънс,а победителите бяха отличени с грамоти.Този Детски лайънс тенис турнир е част от лъвската инициатива „Достъпен спорт за всички”, започната с изграждането на площадка за стрийтфитнес в град Къджали.

Дейността на Лайънс клуб „Свилена”-Свиленград е наситена с множество мероприятия, подчинени на основната инициатива на клуба”За повече детски усмивки”.

На 08.07.2014г. клуба организира Лайънс парти за Емилио Долиани и Матео Новели от Италия, гостуващи в Свиленград по Международния младежки лайънс обмен.

На 17.09 -01.10. се организира безплатен очен скрининг за 138 деца от целодневните подготвителни групи на детските градини в Свиленград, а на

23.09. бе открита фотоизложба на талантливия млад фотограф Христо

Русев „Детските усмивки на Свиленград”, посветена на празника на града – 5 Октомври.

На 15.10. 2014г. в заседателната зала на Община Свиленград бе даден старт на информационна кампания за участие на младежи от Свиленград в Международния младежки лайънс обмен за 2015г.От подалите документи 5 деца, всички са одобрени и ще пътуват към различни страни на Европа през лятото на 2015г.

На 08.11.2014г. Лайънс клуб „Свилена” реализира инициативата „Децата и вярата“ с посещение на деца от 3-ти клас на Първо ОУ”Иван Вазов” и техните родители на манастира в с.Устрем , община Тополовград в чест на предстоящия празник „Ден на християнското семейство”, а на

15.11.2014г. клубът отбеляза Световния ден за борба с диабета -14 ноември със символичен поход „Каква крачка ще направиш днес“ с участието на деца, младежи и родители.Походът завърши със засаждане на дръвче в градския парк.Децата пуснаха в небето балони и получиха за почерпка плодове.

На 25.11.2014г. бе официалното награждаване на малките художници , чиито рисунки представиха ЛК Свилена на ежегодния международен лайънс конкурс „Плакат за мир“.

Месец Декември на 2014г. традиционно бе изключително динамичен за дамите от Лайънс клуб „Свилена” –Свиленград:

04.12. – Връчване на дарение от 150 лв на талантлив ученик от СОУ „Д-р П.Берон“ Свиленград, за участие в Международен фестивал на езиците

10.12. – Участие и поднасяне на подаръци за 65 год. юбилей на

ДГ „ Слънце“, Свиленград

12.12. – Участие и поднасяне на подаръци за откриването на реновираната сграда на Центъра за работа с деца със специални образователни потребности „Надежда“ Свиленград

14.12. – Участие в организираната ЕКО КОЛЕДА в село Мезек с благотворителна цел.

20.12 – Участие в Благотворителния базар, организиран от ОбА Свиленград. Събраните 448 лв от кулинарните специалитети ще бъдат използвани за традиционната инициатива на клуба „За повече детски усмивки“

22.12. – Коледно тържество с децата от Център за работа с деца със специални образователни потребности „ Надежда“, Свиленград.


 

Лайънс клуб Хасково не изпрати отчет за своите инициативи.


 

04.02.2015г.

Зонален председател

Нели Адамова

Коментари (0)

Вашият коментар :