Трите Лайънс клубове на Пловдив събраха 8000 лева на пролетния си бал

Японско ветрило от най-бързия каратист в света - Тадаши Ямашита, и карти от паст международния Лайънс президент бари Палмър се разиграха на

Трите Лайънс клубове на Пловдив събраха 8000 лева на пролетния си бал. Японско ветрило от най-бързия каратист в света - Тадаши Ямашита, и карти от паст международния Лайънс президент бари Палмър се разиграха на благотворителния търг
Амбицията на клубовете е да закупят апарат за ранна диагностика на нарушено зрение при деца и да организира безплатен очен скрийнинг за малчуганите от пловдивските детски градини. Апаратът представлява камера, подобна на играчка, и за секунди и от разстояние разпознава децата с офталмологични проблеми.
Значителна част от средствата бяха събрани по време на емоционално разигралия се търг, на който гостите наддаваха най-напред за ветрилото на най-бързия каратист в света Тадаши Ямашита. Неговият регистриран рекорд е 15 удара за 2 секунди. Бурно наддавана настана и за тестето карти, дарено от паст международния Лайънс президент - Бари Палмър. Картите бяха с вдъхновяващи мисли как да следваш мечтите си. Делва мавруд от 2001 година, майсторски изработен родопски китеник и картини на известни майстори бяха разиграни на аукциона, воден от журналиста от Нова телевизия - Благой Бекриев.
За изненада на присъстващите в зала "Бендида"на Новотела, осветлението бе напълно загасено за 10 минути, за да бъде реализирана, макар и частично, идеята за вечеря на тъмно. За да се справят в непривичните за тях условия, гостите бяха ориентирани от Стефка Стойчева - преподавател в Националния център за рехабилитация на слепи, която е дипломиран филолог и притежава европейски сертификат за компютърни умения.
За доброто настроение на гостите се погрижиха момичетата от квартет "Интро", танцьорите от "Елика" и талантливите момчета и момичета от "Парадайс денс". Певчески умения демонстрираха Йоан Баков от "Х фактор" и Мария Джурджева.
Почти нямаше гост, който да си тръгне без награда от томболата.

 

 

Коментари (0)

Вашият коментар :