ЛК Филипополис отбеляза Международния ден на грамотността - 8 септември

Лайънс клуб „Филипополис" отбеляза Международния ден на грамотността - 8 септември, с традиционното си дарение на раници и тетрадки за новата учебна година!

За трета поредна година Лайънс клуб „ Пловдив - Филипополис" осигури за първия учебен ден на децата от дом "Мария Луиза" нови модерни раници и тетрадки. Децата ни посрещнаха с големи усмивки и с радост се надпреварваха да ни разказват какви прилежни ученици са били през изминалата учебна година и сега очакват с нетърпение да бъдат отново в клас с приятелите си и любимите учители. Нетърпеливо разопаковаха раниците и с удоволствие си избраха тетрадки с любими герой на корицата. През лятната ваканция децата бяха отново с нас и заедно четохме и се забавлявахме в лятната читалня на открито, организирана съвместно с Лео клуба и детския отдел на НБ „Иван Вазов.

В навечерието на новата учебна година си струва да се позамислим над темата за грамотността. Грамотността е умението за общуване чрез писмен и говорим език. Тя не е само правилно писане и гладко четене, а и разбиране на граматични правила. Време е да разберем, че всички носим отговорност за степента на грамотност на децата, а не само учителите по български език и литература. Всички трябва възпитаваме децата в обич и уважение към българския език! Дължим го и на миналото, и на бъдещето.

Мотото за 2015 г. е:

"Грамотността в полза на изграждането на стабилно общество".

 

Честита нова учебна година! Да е здрава, спорна, благословена!

С повече грамотни ученици в края ѝ!

Коментари (0)

Вашият коментар :