ЛК Филипополис и ЛЕО Клуб Пловдив с изложба на фестивала Малката нощ

С  импровизирана изложба  завърши уъркшопа за деца и родители в 11-та "Нощ на музеите и галериите, Пловдив -2015 г.", част от "Малката нощ", VI-та Творческа работилница за миникартини "Безценни камъчета на въображението"

Отново създадохме уникално изкуство, но този път върху малки речни камъчета.
Всички творихме върху над 800 приказно бели камъчета, които се превърнаха във вълшебни приказки. Повечето деца не можаха да се разделят с тях, но все пак  ни предоставиха възможността да включим камъчето им във фотоизложбата, а тези които ни ги подариха изложихме на входа на Детския отдел при НБ „Иван Вазов“. Родителите останаха приятно изненадани от поканата ни да рисуваме заедно и да се потопят изцяло с децата си в това вълшебство. За наша радост имаше такива, които дори ни молиха да го направят. Един татко дори сподели, че е останал много доволен от факта, че е могъл да порисува и да се изцапа на воля като дете. Другите родители оставаха навън, за да изчакат дечицата си и да освободят място на новодошлите. Някои си тръгнаха с пълни шепи и с обещанието, че ще продължат да творят и у дома. Тази година бройка на посетилите ни надхвърли 700. Усмивките на децата и техните родители, са достатъчни  за да разберем, че са излезли  само най – позитивните и спокойни семейства в Нощта. Нито за миг не усетихме напрежение или дискомфорт от стотиците посетители, които дойдоха. Всеки знаеше защо е тук и какво да очаква. Беше си отделил времето специално за нас и не бързаше да си тръгне. Радостното бе, че отново се срещнахме с много от семействата, които редовно идваха с децата си на нашите събития през годината. Те ни поздравяваха и се здрависваха радушно с нас, споменавайки кога са ни посетили и колко са били големи. Други водеха приятелчета, а предишни са идвали с родителите си, трети идваха с увеличено семейство. Благодарим Ви за доверието!
Най-малкото гостенче, което се престраши да рисува беше само на 2 годинки, а най-възрастната баба - на 75. Някои ни обясняваха, че са си отделили цялата Нощ само за нас. Как да не се радваш?!

Отново имахме и детенце, което ни посвири на пианото. Да споменавам ли, че и таткото я превари?! Разбира се – тръгнахме си по-късно от обявеното, но и това се очакваше.

Да работиш с най - лъчезарните, усмихнати и приветливи  доброволци е гаранция за постигане на 100% успех на събитието. Прекрасен екип – Мария Петрова, Васка Тонова, Сиана Кокова и доброволците от ЛЕО клуб „Пловдив „  и ЛК „Филипополис“

 

Коментари (0)

Вашият коментар :