Лайънс клуб Филипополис и Лео клуб Пловдив стартираха новата Лайънс година

Ваканционната инициатива „Лятна читалня на открито"

В началото на месец юли Лайънс клуб „Пловдив-Филипополис“ и Лео клуб Пловдив в партньорство с Национална Библиотека „Иван Вазов“ и доброволците от Детският отдел и Национален алианс за работа с доброволци разнообразиха ваканцията на деца и родители в Пловдив! За четвърта поредна година в началото на лятото малчуганите в града ни с...е докоснаха до магическия свят на книгите в Цар-Симеоновата градина. Като в истински книжен маратон малки и вече пораснали деца се срещнаха с любимите си книги на открито. Сянката на голямото дърво на Пеещите фонтани не стигаше да побере всички желаещи да се включат в заниманията, включващи четене на книги, попълване на читателски карти, измисляне на приказни имена и още куп весели забавления. Доброволците, които се включиха в инициативата, помагаха на малчуганите, учеха ги да разпознават буквите, както и да подберат най-интересните книжки за лятото. Запознанствата за миг се превърнаха в приятелства благодарение на любовта ни към книгите и огромния ни интерес към опознаване на света около нас.
Веселия и шумен смях на децата не спираха да огласят градината и привличаха любопитството на минувачите, които се включваха неохотно и през третия ден изказваха съжаление, че инициативата ни е прекрасна и трябва да продължи през целия летен сезон.
Всички участници получиха бинго карта на която трябваше да съберат печати от преминалите работилничка и на финала получиха подаръци от издателствата „Егмонт България“, „Просвета“, „Хермес“, „Жанет 45“, „Фют“, „Клевър бук“, „Софтпрес“.
Всички искаме през лятото да ни е забавно и затова можем да прекараме незабравими моменти като се пренесем в чудния свят на книгите. Много четене, рисуване и занимателни карти очакват децата не само в трите дни прекарани край Пеещите фонтани, но през целия юли и август в детския отдел. Весело лято на всички

Коментари (0)

Вашият коментар :